Negroni Kokteyl Tarifi – Alımlı Kadın

Negroni Kokteyl Tarifi

Negroni Kokteyl Tarifi

Negroni, eşit miktarda Cin, Martini Rosso ve Campari likörü konularak hazırlanan ve üzerine portakal kabuğu konularak hem portakalın asitli aromasını, hem de yakıcı hissini kokteylde hissetmenizi sağlayan bir lezzettir.

Bu kokteylin en bilindik tarihi, 1919 yılında İtalya’nın floransa bölgesinde yer alan Caffe Casoni’de  yaratılmıştır. Arkadaşı, Barmen Forsco Scarselli’den, en sevdiği kokteyli (Americano’yu) soda yerine cin ile yaparak sertleştirmesini istedi. Bunun yanı sıra Americano’nun üzerine konulan garnitürü yani limonu da portakalla değiştirdi. Böylece dünyaca ünlü “Negroni” kokteyli yaratılmış oldu. Kokteylin namını duyan herkes barmenden aynı kokteyli istedi, herkesin birbirine övdüğü bu kokteyl zamanla tüm dünyada tanınacak hale gelecekti. 

Negroni Kokteylinin Tadı

Negroni kokteyli, ilk içişinizde “bunun içinde alkol var mı ya?” diye sormanıza neden olacak kadar hafif bir tada sahip. İçmeden önce kokladığınızda, dünyanın en nefis kokusuna tanıklık ettiğinizi düşünebilirsiniz. Kokusunu her içinize çekişinizde meyve çiçeklerinin o an orada var olduğunu zannediyorsunuz. ilk yudumunuzda size basit bir meyve suyu karışımı izlenimi veren bu kokteyl, 2. yudumunudan itibaren boğazınızı yakarak, adeta oralara çiçek aromalarını sabitleyerek midenize iniyor. İddia ediyorum tüm vücudunuz bahar havasına dönüşüyor.

Negroni Kokteyl Tarifi

Malzemeler

  • 2,5 cl Cin
  • 2,5 cl Martini Rosso
  • 2,5 cl Campari
  • Buz

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri shakerda iyice çalkalayıp viski kadehinde portakal kabuğu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Not: Kokteylinizi bardağa koymadan önce portakal kabuğunu bardağın ağız kısmında gezdirip öyle servis edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.